Stucadoorsbedrijf Kemper Emmeloord
Marmerstuc PDF Afdrukken E-mail

Marmerstuc is een strakke en gladde wandafwerking en in veel kleuren leverbaar.

 

Door gebruik van een speciale techniek ontstaat een typische onderliggende structuur en gladde, glanzende afwerklaag die aan het klassieke marmer doen denken.

 

De kleur geeft het karakter aan het uiteindelijke resultaat. Zo creëert een metaaluitvoering een industriële sfeer, knalgroen voor bijvoorbeeld een tienerkamer en bordeauxrood kan een klassiek effect geven.

 

 

De wand kan als finish nog opgewreven worden met speciale was, waardoor het marmereffect vergroot wordt.De doorgaans luxere afwerking op de wanden kennen we als betonlooks, marmerpleister, pandomo en tadelaks. Deze afwerkingen worden vaak in badkamers gebruikt omdat ze in een waterdichte epoxielaag gerold worden zodat het spatdicht is (in elk gewenst kleur). Deze afwerkingsvormen kunnen natuurlijk ook in uw woonkamer of keuken worden toegepast door onze hierin gespecialiseerde stukadoors. Uw wanden dienen wel eerst vlak en glad te worden afgewerkt. Pas dan komen deze prachtige afwerkingen volledig tot hun recht.

 

Onze klanten vragen ons regelmatig om advies met betrekking tot decor stucco en betonlooks. Wij leggen hen dan o.a. uit dat wij ten behoeve van optimale schoonheid en kwaliteit veelvuldig gebruik maken van de volgende producten:

 

"Raffaello decor stucco" is een dampdoorlatende wandbekleding, die van natuurlijke mineralen is gemaakt. Het product is ideaal om de antieke bewerking, die marmorino-effect heet, weer te geven. Door het gebruik van natuurlijke materialen is het product mens- en milieuvriendelijk.

 

"Raffaello madreperlato" is een speciaal preparaat dat van natuurlijke mineralen (vetkalk) is gemaakt en parelmoeren effecten bezit.

 

"Coccio cemento" zorgt voor het verkrijgen van de antieke italiaanse stuccotechnieken, ook wel "effetto marmorino" genoemd. De materialen zijn lichtecht, onbrandbaar, niet giftig, vuilbestendig en milieuvriendelijk en hebben geen invloed op natuurlijk vochttransport.